"Ақмола облысы білім басқармасының Ерейментау ауданы бойынша білім бөлімі Ерейментау қаласының № 1 негізгі орта мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Коммунальное государственное учреждение «Основная средняя школа № 1 города Ерейментау отдела образования по Ерейментаускому району управления образования Акмолинской области»

СоцСети

   

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

Оқушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру туралы бұйрық

                    _01.09.2021___________                                                                   №  _33а_

                Ерейментау қаласы                                                                             город Ерейментау            

 

Оқушылардың тамақтануын

ұйымдастыру туралы.

 

       Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрі 2020 жылғы 21 желтоқсандағы № ҚР ДСМ-302/2020 бұйрығымен бекітілген Денсаулық сақтау және білім беру ұйымдарында тамақтану стандарттарына сәйкес және мектеп оқушыларының ыстық тамақпен қамтылуын қамтамасыз ету мақсатымен БҰЙЫРАМЫН:

 

1. « Жалпы оқумен қамту қоры» бюджетінен тұрмысы төмен жанұядағы және жеңілдік пен ата-ананың қамқорынсыз қалған балаларды тамақтануға құқық берілетін оқушылардың тізімі бекітілсін.

2. Іс-шаралар жоспары құрылсын.

3.Тамақтың, азық-түліктің сапасын бақылау және асхана жұмысының дұрыс ұйымдастырылуын тексеру үшін комиссия құрылсын.

4. Бракераж комиссиясының жұмыс жоспары құрылсын.

5. 1-9 сынып оқушыларының ауыз суын сапалы ұйымдастыру мақсатымен қайнатылған су қолданылсын.

5.Мектеп медбикесі асханадағы  санитарлық –гигиеналық талаптардың толық орындалуын, азық-түлік сапасын, пайдалану мерзімін, ас мәзірінің тізімін талапқа сай болуын қадағаласын. Санитарлық талаптарына сай орындалсын.

6.Бекітілген кестеге сай мұғалімдер асханада уақытылы кезекшілік  атқарсын.

7. Мектептегі тамақтану кезінде де қолдануға тыйым салынады:

-пастерленбеген сүт;

-термиялық өңдеусіз сүзбе мен қаймақ;

-суда жүзетін құстардың жұмыртқалары мен еті;

-ауыл шаруашылығы жануарларының аурулары бойынша қолайсыз шаруашылықтардан алынған сүт және сүт өнімдері;

-тіл, жүрек, бауырды қоспағанда, өнімді жануарлардың (мысалы, ІҚМ) және құстардың субөнімдері;

-өнімді мал еті мен құс етін механикалық жолмен сүйектен айыру;

-коллагені бар (коллаген-дененің дәнекер тінінің негізін құрайтын ақуыз) құс етінен жасалған шикізат;

-қайта мұздатуға ұшыраған өнімді жануарлар мен құстардың сою өнімдері;

-генетикалық түрлендірілген шикізат және (немесе) құрамында генетикалық түрлендірілген көздер бар шикізат;

-йодталмаған тұз және құрамында темір бар дәрумендермен, минералдармен байытылмаған (сұрыпталмаған) жоғары және бірінші сортты бидай ұны;

-банкалардың герметикалығы бұзылған консервілер, бомбажды (ісінген) консервілер, Тоты, деформацияланған, заттаңбасы жоқ банкалар;

-алдыңғы қабылдаулардан қалған тамақ, сондай-ақ бір күн бұрын дайындалған тамақ;

-саңырауқұлақтар;

-өнеркәсіптік емес (үйде) дайындалған тамақ өнімдері;

-ащы тұздықтар, кетчуптар, ыстық дәмдеуіштер (бұрыш, желкек, қыша), сірке суы;

-табиғи кофе.

Мектеп асханасында дайындауға және сатуға тыйым салынады:

-ұйыған сүтті, ірімшік, айран;

-құймақтар;

-макарон по–флотски;

-зельце, форшмак, сілікпе, паштетов;

-кремі бар кондитерлік өнімдер;

-морс, квас;

-терең қуырылған өнімдер;

-жұмыртқа, жұмыртқа-жұмыртқа;

-күрделі (төрт компоненттен астам) салаттар;

-салаттарды, қаймақ құйылған және майонезбен;

-окрошка.

Сатуға тыйым салынады:

-фастфуд: burger, ход-догтар, чипстарды, кепкен нан;

-құрамына жасанды бояғыштар, консерванттар, хош иістендіргіштер, дәм күшейткіштер, тәттілендіргіштер (тәтті сусындар, сүт-шоколад батончиктері мен -печеньелер, шикілей ысталған ет гастрономиялық бұйымдары, шұжықтар және басқалары) кіретін тамақ өнімдері.

7. Осы бұйрықтың орындалуын қадағалау Кудабаева Г.А. мен К.Т. Калабаеваға жүктелсін . 

 

 

 

Мектеп директорының м.а                                             Т.Б.Мукашева

 

Об организации питания учащихся

 

В соответсвии с Санитарно-эпидемиологическими правилами от 16 августа 2017 года №611,с целью обеспечения  учащихся качественным и сбалансированным питанием ПРИКАЗЫВАЮ:

1.Организовать с 01.09.2021 года в школе горячее питание для учащихся

1-9 классов.

2.Утвердить график работы школьной столовой.

3.Утвердить график дежурства в столовой классных коллективов и дежурных учителей.

4.Утвердить списки учащихся,питающих бесплатно за счет средств местного бюджета и спонсорской поддержки с назначением ответственного за контроль над питанием данных учащихся-заместитель директора по воспитательной части Кудабаева Г.А.

4.1. ежедневный контроль за питанием учащихся,питающих за счет средств местного бюджета и спонсорских средств;

4.2.предоставление в срок достоверной отчетности по затратам на организацию питания учащихся из средств местного бюджета в бухгалтерию ртдела образования.

5.Медицинскому работнику школы А.Ш.Абильдина в обязательном порядке обеспечить:

5.1. постоянный контроль за организацией питания школьников и санитарным состоянием пищеблока в соответсвии с Санитарными правилами;

5.2. соответствующее ежедневное медицинское обследование работников пищеблока с целью пресечения носительства или скрытых форм инфекционных заболеваний;

5.3. ведение документации в соответствии с приложениями Санитарных правил;

5.4. проведение ежемесяного самоконтроля качества сырой и готовой продукции в Районном Центре санитарно-эпидемиологической экспертизы;

5.5. Контроль за качестом пищи,за соблюдением рецептур и технологии приоготовления.

6.Повару школьной столовой К.Т.Калабаева:

6.1. подготовку ежедневной суточной пробы готовой продукции и хранение в специально отведенном в холодильнике месте;

6.2. приготовление пищи в соответствии с Санитарными правилами, соблюдая технологию приоготовления,нормы питания,меню.

7.Контроль за исполнением данного приказа оставляю за собой.

 

 

 

И.о. директора школы                                                     Мукашева Т.Б

Жаңартылған күні: 24.11.2021 16:09
Құрылған күні: 17.03.2022 11:21

Текст